The New Arrivals Proeverij

Tijd voor een leuke primeur: onze eerste inloopproeverij voor professionals in Enoteca Sprezzatura! We introduceren een paar nieuwe wijnhuizen, nieuwe wijnen van wijnhuizen waar we al mee samenwerken en de nieuwste oogstjaren van oude bekenden.

Één van de wijnhuizen die we presenteren is St. Pauls uit Alto Adige, de kersverse opvolger van Kellerei Eisack. Kraakheldere, goed betaalbare wijnen van de bekende Südtiroler druivenrassen, maar met ook een paar aangename verrassingen!

Na jarenlang Franciacorta te hebben gevolgd zonder succes, hebben we nu eindelijk de buitengewone wijnen in huis van Franciacorta talent Nicola Gatta. Wars van conventies zijn Gatta’s wijnen zeer indrukwekkend en levendig, gemaakt zonder sulfiet en in samenwerking met, jawel, de maan.

Als speciale gast zal onze vriend en jong talent Mario Recchi Franseschini aanwezig zijn om zijn ongeëvenaarde wijnen uit het Offida gebied aan jullie te tonen. Mario heeft als jonge eigenaar van het wijnhuis de bescheiden druiven Pecorino en Passerina eigenhandig naar een zeer hoog niveau getild. Hoe hij dat doet, en hoe goed zijn wijnen tegen de tand des tijds bestend zijn zul je ervaren op de proeverij.

Noteer maandag 12 juni maar vast in je agenda.
Via de knop hieronder kan je jezelf en je collega’s inschrijven. Tot dan!

Ruim 40 nieuwe wijnen en jaargangen
The Great Vie Di Romans Vertical Tasting