VALENTINA CUBI

VALENTINA CUBI

In het kort

Regio

Veneto

Druivenrassen

CorvinaCorvinoneRondinella

Valentina Cubi is met haar wijngaarden gevestigd in Fumane, niet ver van het Gardameer. De wijngaarden profiteren van de koelte van het meer, iets wat een welkome frisheid meegeeft aan de anders zo zware wijnen van dit gebied.

De wijngaarden, die stapsgewijs worden omgezet in biologische wijnbouw, leveren de grondstof voor de productie van authentieke Valpolicella, Ripasso, Amarone en Recioto.

De onbetwiste hoofdrolspeler van het landgoed is de lokale Corvina druif ondersteund door Corvinone en Rondinella. Cubi mikt niet op rijk gewonnen wijnen, maar zoekt juist naar frisheid, elegantie en een gevoel van herkomst in de wijnen. De wijnen van Cubi kenmerken zich door een ongepolijst, natuurlijk karakter met wilde tonen van bosfruit en specerijen. Valpolicella met smoel. De Amarones van Cubi zijn onnavolgbaar en hebben een gigantisch ouderingspotentieel. Geef deze wijnen wat tijd en het compacte fruit trekt de diepte in waar het samensmelt met tonen van caramel, mokka, chocolade en toffee, zonder in te leveren op levendigheid of verteerbaarheid. Groots.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact