TENUTA DI CASTELLARO

MASSIMO LENTSCH

In het kort

Regio

Sicillië

Druivenrassen

corinto NeroNero d'Avola

Het eilandje Lipari is onderdeel van de Eolische archipel, een groepje kleine vulkanische eilanden, net ten noorden van Sicilië. Door de vulkanische bodemsamenstelling, de constante verkoeling van de zeewind en de steile hellingen heerst hier een microklimaat dat volstrekt uniek is.

Tenuta di Castellaro is gevestigd in Quattropani, het hoogstgelegen dorp op Lipari. De eigenaar van het landgoed is Massimo Lentsch, een ondernemer uit Bergamo die, verliefd op Sicilië en Siciliaanse wijn, eerder wijn produceerde in Ragusa. Na een vakantie op het eilandje Lipari realiseerde hij zich het grote potentieel van dit terroir en besloot hij hier ook een cantina te bouwen.

Het is de grootste cantina van de Eolische eilanden, zeer modern met een zeer lage impact op het milieu. Ze zijn volledig gericht op de natuurlijke productie van wijn, waar het vinificatieproces plaatsvindt zonder de hulp van pompen. De wijn wordt door zwaartekracht verplaatst, er wordt minimaal sulfiet gebruikt. De most fermenteert op inheemse gisten en de koeling van de kelder vind plaats via een windtoren en andere natuurlijke middelen.

De vulkanische bodems zijn rijk zijn aan puimsteen en obsidiaan glas, een keihard, glimmend en pikzwart natuurlijk vulkanisch glas dat doet dromen over mythes en andere werelden. De “inheemse” Corinto druif, die waarschijnlijk is meegenomen door de oude Grieken en sindsdien bijna nergens ter werled meer te vinden is, doet alleen maar meer tot de verbeelding spreken.

De wijnen van Castellaro zijn eigenwijs, natuurlijk, staan bol van de vulkanische energie en horen thuis op de bucketlist van elke wijnavonturier.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact