PODERE SCOPETONE

LOREDANA TANGANELI & ANTONIO BRANDI

In het kort

Regio

Toscane

Druivenrassen

Sangiovese

Podere Scopetone is een klein maar historisch domein gelegen aan de noord-oost kant van het dorp Montalcino, net als Il Marroneto ligt het domein praktisch tegen de stadsmuren aan op zo’n 450 meter boven de zeespiegel. Dit gedeelte van de DOCG wordt gezien als het iets koelere deel waar de frissere en elegantere wijnen vandaan komen. Het domein is in 1982 opgericht door Federigo Abbarchi en Angela Corioni. Na de dood van haar man Federigo besloot Angela het domein te verkopen.

De kopers waren de huidige eigenaren Loredana Tanganelli en Antonio Brandi, ze brachten in 2009 hun eerste eigen Brunello uit. Hiervoor bestierden de twee al een eigen wijngaard van 1,5 ha. Die hebben ze aan de wijngaarden van Podere Scopetone toegevoegd en in totaal zijn er nu 2,5 ha in gebruik. Vandaag de dag worden er 14.000 flessen gemaakt op dit domein. Dit is extreem weinig. Van de Rosso worden bijvoorbeeld maar 1200 flessen gemaakt.

Zowel in de wijngaarden als in de kelder is er zo min mogelijk sprake van enige interventie. Scopetone is dan ook biologisch gecertificeerd. Dit domein is weer een absolute parel in ons assortiment en waarvan de allocatie extreem klein is.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact