RONCO DEI TASSI

Het bedrijf Ronco dei Tassi werd opgericht in 1989, toen Fabio Coser en zijn vrouw Daniela besloten een boerderij te kopen van ongeveer 9 hectare, waarvan 4 hectare aan wijngaarden, in het hart van de Collio Goriziano in de gemeente Cormons. Vastberadenheid en precisie kenmerken de persoonlijkheid van Fabio Coser, die door de passie voor zijn werk en voor dit gebied leven kon geven aan dit prachtige wijnhuis.

De wijngaarden van Ronco dei Tassi ontspringen in verschillende posities, maar hebben als voordeel dat ze worden afgewisseld met bossen op verschillende hoogten, tot wel 190 meter boven zeeniveau. De bossen, de echte long van dit gebied, worden bewoond door enkele kolonies dassen, die in de periode waarin de druiven rijp zijn, gulzige consumenten worden van de zoetste trossen. In combinatie met de aanwezigheid van de taxus en door de bijzondere rangschikking van de wijngaarden in goed onderhouden terrassen, genaamd “ronchi”, ontstond de naam  Ronco dei Tassi.

De wijnen van de kelder zijn in staat om grote kracht te combineren met een opmerkelijke frisheid, waardoor ze rijk zijn aan een strak en elegant evenwicht. Elke voorzorg die in de wijngaard en in de kelder wordt genomen, stelt Coser in staat om in het eindproduct de kenmerken en kwaliteiten te behouden die typisch zijn voor het fruit en van het gebied waaruit het afkomstig is.

Bezoekadres (onze winkel)

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 118
1018PT Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 19:00
Zaterdag 10:30 – 18:00

Contact

    Menu