ROMEO ROSSI

ROMEO ROSSI

In het kort

Regio

Friuli

Druivenrassen

Friulano/Tai BiancoMalvasiaSauvignon blanc

Romeo Rossi uit Friuli!

Tijdens een bezoek aan Kristian Keber hebben we Romeo Rossi ontmoet, die ons werd voorgesteld als de beste Sauvignon maker van Friuli. We waren nieuwsgierig naar zijn wijnen en besloten een bezoek aan zijn wijndomein te brengen. Het was een goede keuze! Romeo zelf was aanwezig en liet ons zijn bescheiden productie van Sauvignon wijnen proeven. We waren onder de indruk van de unieke stijl van zijn wijnen, die anders waren dan de andere sauvignon’s uit de regio. De aardsheid van zijn wijnen deed ons denken aan de stijl van de wereldberoemde gebroeders Cotat uit Sancerre, Frankrijk.

Romeo Rossi blijkt al jarenlang een vooraanstaande wijnproducent in de regio te zijn. Zijn wijndomein is piepklein en er worden slechts enkele flessen gemaakt in zeer kleine oplages. Het domein ligt in het noorden van de Collio, richting de Colli Orientali, waar de bodem voornamelijk bestaat uit Ponka: een ijzerhoudend vulkanisch gesteente dat zorgt voor breedte in de wijnen en milde zuren.

We nodigen u uit om onze wijnen te proberen en zelf te ervaren waarom Romeo Rossi bekend staat als de beste Sauvignon maker van Friuli. Bestel vandaag nog een fles en ontdek de unieke smaak van onze wijnen. Proost!

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact