QUARTOMORO

Wijnhuis Quartomoro werd in 2011 opgericht in Arborea, in de provincie Oristano. Oenoloog en wijnmaker Piero Cella startte het wijnhuis met als doel wijnen te produceren die een uitdrukking waren van het Sardijnse grondgebied.

De wijngaarden van Quartomoro strekken zich uit over in totaal 25 hectare en bevinden zich in verschillende gebieden van Sardinië: in Marrubiu, op land dat rijk is aan obsidiaan, wordt Vermentino verbouwd. In Terralba, op zandgronden, vinden we niet-geënte Bovale-wijngaarden; in het zand van Sulcis, in Calasetta, is een wijngaard die nog niet geënt is door Carignano; in Dorgali verwelkomt het graniet de Cannonau-wijngaard, terwijl de Muristeddu wordt verbouwd in de Mandrolisai. Zowel in de wijngaard als in de kelder worden de natuurlijke processen zoveel mogelijk aangehouden en gerespecteerd.

Door continu onderzoek en experimenten slaagt Quartomoro erin om elegante en unieke wijnen te produceren, die getuigen van de rijkdom aan biodiversiteit en de bijzondere Sardijnse terroirs.

Bezoekadres (onze winkel)

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 118
1018PT Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 19:00
Zaterdag 10:30 – 18:00

Contact

    Menu