QUARTOMORO

PIERO CELLA

Wijnhuis Quartomoro werd in 2011 opgericht in Arborea, in de provincie Oristano. Oenoloog en wijnmaker Piero Cella startte het wijnhuis met als doel wijnen te produceren die een eerlijke en elegante uitdrukking waren van het Sardijnse grondgebied.

De wijngaarden van Quartomoro liggen verspreid over verschillende gebieden van Sardinië: in Marrubiu, op land dat rijk is aan obsidiaan, wordt Vermentino verbouwd. In Dorgali staat de Cannonau-wijngaard aangeplant. Dit geeft een totaal ander beeld dan de vaak overgeëxtraheerde, vermoeiende stijl Cannonau (Grenache) die je zo vaak tegenkomt. De wijngaarden op granietbodem zorgen voor een veel frissere stijl met een helder karakter, zonder afbreuk te doen aan de kruidige en zwoele kwaliteiten van de Grenachedruif.

Piero Cella is een non-interventionist. Oude bushvines en biodiversiteit in de wijngaard dragen bij aan de hoge kwaliteit van het fruit. Hierdoor slaagt Cella erin om loepzuivere terroirwijnen te maken zonder al te veel ingrepen of gebruik van sulfiet of andere hulpstoffen.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact