PODERI BOSCARELLI

In het kort

Regio

Toscane

Druivenrassen

Canaiolo neroSangiovese

Het verhaal achter Boscarelli begon met de droom van Edigio Corradi in 1962 om nobele wijnen te produceren die de grond waarin ze groeiden tot uitdrukking brachten. De bodems die verantwoordelijk zijn voor aan de ene kant de elegantie van zijn wijnen en tegelijkertijd een gezonde dosis karakter herbergen.

Ondanks zijn professionele rol in de financiële sector in Milaan, bleef de passie en droom bestaan ​​in Cervognano Montepulciano, waar Edigio twee verlaten wijngaarden kocht om zijn eigen wijn te maken. Edigio’s visie zou worden doorgegeven aan zijn dochter Paola en haar man Ippolito De Ferrari, die met hun enthousiasme eind jaren ’60 Poderi Boscarelli oprichtten en ook nieuwe speciale wijngaarden aanplant met slechts 3.500 wijnstokken per hectare.

Als volgende stap bouwde het echtpaar ook hun eerste wijnhuis door de bestaande en oude stallen die al op het terrein stonden te renoveren. Vandaag de dag wordt Poderi Boscarelli gerund door de kinderen van Paola en Ippolito. De stijl laveert nog altijd tussen stoer en elegant.

Bezoekadres (onze winkel)

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 118
1018PT Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 19:00
Zaterdag 10:30 – 18:00

Contact

    Menu