PFANNENSTIELHOF

JOHANNES PFEIFFER

Ten zuiden van Bolzano, in het laaggelegen deel van Südtirol ligt Weingut Pfannenstielhof. We zijn hier in Duitstalige deel van Italië, waar de bevolking zich meer verbonden voelt met Oostenrijk dan met de rest van Italië.

De stijl van de wijnen is ook een klasse apart. Hier in het lage dal van de rivier de Eisack (200m boven zeeniveau) zijn het de rode druiven die de dienst uitmaken. Local hero Lagrein tiert welig op de alluviale mineralen en bodem waarin kwarts en leisteen zit die de Eisack uit de bergen heeft meegevoerd. Het resultaat is dat deze diep donkere wijn met donkerpaarse reflecties behalve fluweelzacht zwoel fruit ook veel frisheid en mineraliteit heeft.

De Vernatsch van Pfannenstielhof staat verderop aangeplant, op een bodem met veel vulkanische porfyr en klei. Een arme bodem, maar zeer rijk aan mineralen waardoor de Vernatsch een zeer mineraal karakter krijgt. Dit geeft de St. Magdalener die voor 95% uit Vernatsch bestaat zijn heldere fruit, kracht en pit. Johannes Pfeiffer wordt als de koning van de St Magdalener gezien.

Wijnmaker Johannes Pfeiffer werkt met de grootst mogelijke precisie en respect in de wijngaard en kelder en is al sinds jaar en dag biologisch gecertificeerd.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact