TENUTA PEDERZANA

FRANCESCO GIBELLINI

In het kort

Regio

Emillio Romagna

Druivenrassen

Tenuta Pederzana ligt vlakbij Modena in de vallei van Solignano. Dit is Lambrusco territory. Deze beroemde schuimende rode wijn kent al een hele lange geschiedenis en we proefden er al velen. Maar ze kunnen altijd iets hards en agressiefs hebben wat mij niet aanstaat. Zo niet bij Pederzana. Hier werken ze met een hele bijzondere Lambrusco kloon die ze zelf ontwikkeld hebben. De Lambrusco Grasparossa del Castelvetro.

Het domein is gevestigd op de uitlopers van de Apennijnen en heeft een uniek microklimaat. Er is veel zon en de wijngaarden hebben een goede expositie maar er waait s’ nachts ook een koele wind. Deze grote verschillen in dag en nacht temperaturen geeft druiven veel fruit en expressie. De bodem bevat veel klei, dit zorgt dat er bij langere tijden van droogte geen waterstress ontstaat. De Grasparossakloon dankt zijn naam aan de stelen die rood kleuren als de druiven rijp zijn. Lange maceraties geven de wijnen structuur en de diep paarse kleur. De lage opbrengsten zorgen voor voldoende fruit om de serieuze tannines van de Grasparossa te balanceren.

Pederzana maakt Lambrusco’s die tegelijkertijd  sappig en hartig zijn. Ze zijn modern zonder de traditie uit het oog te verliezen.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact