ORLANDI CONTUCCI PONNO

Marina Orlandi Contucci

In het kort

Regio

Abruzzo

Druivenrassen

MontepulcianoPecorinoTrebbiano

Het landgoed van Marina Orlandi Contucci bevindt zich in Roseto degli Abruzzi, nabij de Adriatische Zee, met haar wijngaarden die langs de rivier Vomano liggen. Dit terrein geniet overdag van verfrissende zeebriesjes en ’s nachts van de koele lucht die afkomstig is van het Gran Sasso-gebergte. Deze omstandigheden dragen bij aan de opvallende fruitigheid en elegantie van haar wijnen.

Marina Orlandi Contucci, een verfijnde vrouw die grotendeels is opgegroeid in Frankrijk, heeft een brede kijk op wijn, die verder reikt dan haar eigen regio. Ze heeft diverse internationale druivensoorten aangeplant en creëert hiermee modieuze, internationale wijnen. Echter, wij laten deze links liggen, omdat we van mening zijn dat ze de essentie van Abruzese wijnen missen.

Maar Marina heeft ook “gewone” Montepulciano aangeplant in de Colline Teramane, het beste gebied voor deze druif, dat sinds kort een DOCG-status heeft gekregen. De cuvée La Regia Specula uit dit gebied belichaamt duidelijk het karakter van de Montepulciano. Wanneer je hem proeft, waan je je direct in het hart van Abruzzo.

Ook haar Trebbiano heeft een opmerkelijke kwaliteit en concentratie, iets wat zelden wordt ervaren.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact