MORELLA

LISA GILBEE & GEATANO MORELLA

In het kort

Regio

Puglia

Druivenrassen

NegroamaroPrimitivo

Cantina Morella is uit liefde geboren. De liefde tussen de Australische Lisa Gilbee en de Pugliaan Geatano Morella, de liefde voor dit bijzondere terroir van rode aarde dat Lisa doet denken aan haar geboorteland en de liefde voor de hele oude wijnstokken die hier staan. Morella is een van de meest interessante micro domeinen van de Apulische wijnscene. Lisa, de oenoloog, woont en werkt sinds de jaren negentig in Italie nadat ze tijdens haar opleiding in Australië een verticaal proeverij Chianti meemaakte en onmiddellijk naar Italië vertrok om met eigen ogen te zien waar deze bijzondere wijn vandaan kwam. Ze behaalde haar diploma als oenoloog en werkte jaren in Italië. Ze begon in het noorden, daarna in het zuiden op Sicilië en uiteindelijk vond ze de liefde en  haar plek in Puglia.

Lisa en Geatano kochten begin 2000 16 hectare wijngaarden in Manduria en begonnen met hun project om de oude Primitivo stokken te herstellen, waarvan de meeste 80 jaar eerder waren geplant. De methoden die in de wijngaard worden toegepast, zijn zo natuurlijk mogelijk, in de kelder hanteert minimalistische benadering. Volgens oude wijntraditie, zoals vinificatie met open vat, handmatig onderdompelen van de kap en de verticale pers, dit alles om het meeste uit de inheemse druiven te halen.

Lisa en Geatano maken wijnen van ongekende elegantie in dit gebied. Zulke mooie Primitivo’s proefde je nog nooit.

Het resultaat van dergelijke zorg betaalt zich echter elke inspanning terug, aangezien de wijnen die door Cantina Morella worden geproduceerd werkelijk geweldig zijn.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact