MONTERAPONI

MICHELE BRAGANTI

In het kort

Regio

Toscane

Druivenrassen

Canaiolo neroSangiovese

De wijnmakerij Monteraponi is een van de meest interessante domeinen van de Chianti Classico. Opgericht in 1974 door de vader van Michele Braganti. Het domein is gevestigd in Radda in Chianti, het behoort tot de hoogst gelegen gebieden van Chianti Classico. Monteraponi strekt zich uit over 10 hectare op een hoogte van 470-550 meter en vormt een soort natuurlijk amfitheater, dat beschutting biedt tegen de koude wind die uit het noorden waait.

De druivenoogst gebeurt altijd handmatig. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd voordat ze worden gefermenteerd. De most wordt gefermenteerd in betonnen tanks en zonder toevoeging van geselecteerde gisten. De wijn rijpt vervolgens in grote ovale eikenhouten vaten, afkomstig uit Oostenrijk en de Bourgogne.

Voor de productie van zijn wijnen gebruikt Monteraponi alleen Sangiovese, Canaiolo en Colorino. Voor Michele is Montevertine het grote voorbeeld, wel is hij er in geslaagd een heel eigen stijl te ontwikkelen die kan wedijveren met zijn grote voorbeeld. De wijnen van Monteraponi zijn traditioneel, fris en elegant en kunnen prachtig rijpen.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact