MONTERAPONI

In het kort

Regio

Toscane

Druivenrassen

Canaiolo neroSangiovese

De wijnmakerij Monteraponi is een van de meest interessante excellenties van de Chianti Classico. Opgericht in 1974 door Michele Braganti, vestigt het wijnhuis zich in Radda in Chianti. Monteraponij ligt in het zuiden en strekt zich uit over 10 hectare op een hoogte van 470 meter en vormt een soort natuurlijk amfitheater, dat beschutting biedt tegen de koude wind die uit het noorden waait.

De druivenoogst gebeurt altijd handmatig. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd voordat ze worden geperst, wat gebeurt volgens de Demoisy-methode, waarbij de schil intact blijft. De most wordt gefermenteerd in betonnen tanks en zonder toevoeging van geselecteerde gisten of activatoren. De wijn rijpt vervolgens in grote ovale eikenhouten vaten, afkomstig uit Oostenrijk en Bourgondië, in de kelderruimtes van de kelder.

Voor de productie van zijn wijnen gebruikt Monteraponi alleen Sangiovese, Canaiolo en Colorino. De aandacht voor biologisch en de deskundige tussenkomst van Maurizio Castelli geven de wijnen van Monteraponi een traditioneel, fris en elegant karakter, waardoor ze hun naam waardig zijn.

Bezoekadres (onze winkel)

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 118
1018PT Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 19:00
Zaterdag 10:30 – 18:00

Contact

    Menu