MASSIMO LENTSCH

MASSIMO LENTSCH

In het kort

Regio

Sicillië

Druivenrassen

CarricanteNerello Mascalese

Massimo Lentsch, een gepassioneerde wijnproducent uit Sicilië die trots is op zijn unieke en innovatieve benadering van wijn maken. Massimo houdt van de natuur en streeft er continu naar om zichzelf te verbeteren en uit te dagen.

In 2005 werd Massimo geïnspireerd door wijn die beter wordt met de tijd en besloot hij om wijnproducent te worden. Hij zag iets dat nog niet bestond: een echte wijnterroir op Lipari Island, Sicilië. Velen dachten dat hij gek was, maar Massimo zette door en Tenuta di Castellaro werd een van de meest intrigerende en populaire wijnverhalen op het zuidelijke eiland van Sicilië.

In 2014 ontdekte Massimo dat er een ongeënte en pre-phylloxera wijngaard op de prestigieuze Contrada Feudo di Mezzo, op de noordelijke helling van de Etna, zou worden verlaten. Hij kon de verleiding niet weerstaan om een ​​extra project te starten in een ander vulkanisch gebied. Na enkele jaren van training besloot Massimo om zich bij de strijd te voegen en begon hij in Contrada Caldera Sottana met de bouw van een andere autarkische kelder, nog meer bio-energetisch en futuristisch dan die in Lipari.

Daar teelt hij inheemse druiven zoals Nerello Mascalese en Carricante, getraind met zijn geliefde alberellos-systeem en gerangschikt in het oude quincunx-patroon, met zeer hoge dichtheid en volgens een biologische en veganistische gecertificeerde productie-oriëntatie.

De reden voor deze keuze ligt in de passie voor wijn, maar ook omdat, zoals hij zelf zegt: “de grootste voldoening altijd schuilt achter de meest moeilijke doelen om te bereiken”. Zijn doel is om de hoogste actieve vulkaan in Europa uit te dagen en zijn visie en ervaring in te zetten om het een betere plek te maken voor iedereen die daar wil wonen.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact