ISTINE

In het kort

Regio

Toscane

Druivenrassen

Canaiolo nerocolorinoSangiovese

De wijnmakerij Istine, geleid door Angela Fronti, is een relatief jong wijnhuis dat zich vestigt in het Chianti Classico gebied. Afgestudeerd in oenologie, neemt Angela het land van de familie over, gelegen tussen Radda en Gaiole, hier begint de conversie naar de biologische filosofie van productieprocessen, met behoud van een traditionele stijl in de kelder.

De wijngaarden van Istine, hebben verschillende unieke kenmerken, echter zijn ze verenigd door de grote hoogte en de aanwezigheid van rotsachtige bodems die elegantie, mineraliteit en frisheid van het eindproduct garanderen. Sinds 2012 heeft Angela ervoor gekozen om elke cru individueel te vinificeren, om unieke wijnen te produceren die verschillen zoals de eigenheid van de wijngaard van oorsprong (Istine, Casanova of Cavarchione).

De Chianti’s van Istine zijn geurig, elegant, maar altijd zeer drinkbaar, allemaal gerijpt in groot hout. Zachtheid, frisheid en balans zijn de belangrijkste kenmerken van het hele assortiment samengesteld door Angela. Een jonge realiteit, maar met een uniforme kwaliteit in al zijn wijnen, met uitschieters van uitmuntende kwaliteit. Absoluut een belofte in de toekomst van Chianti.

Bezoekadres (onze winkel)

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 118
1018PT Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 19:00
Zaterdag 10:30 – 18:00

Contact

    Menu