GUMP HOF

MARKUS PRACKWIESER

Het wijngoed Gump Hof van Markus Prackwieser vind je aan het begin van het Eisacktal in Völs am Schlern. Het is een bescheiden domein met niet al te veel hectaren. Recent heeft Markus wat wijngaarden toegevoegd en hij zit nu op 7 hectaren, waarvan het grootste deel (65%) uit witte druivenrassen bestaan, Sauvignon, Weissburgunder en Gewurtztraminer. Hij heeft ook een klein beetje Vernatsch en Blauburgunder staan. Hij maakt zo’n 60.000 flessen per jaar als het een goed seizoen is.

Markus opereert in de schaduw, letterlijk, zijn wijngaarden liggen aan de schaduwzijde van het dal. Hij heeft dus ochtendzon en namiddagzon, maar dat voorkomt in deze tijd van klimaatopwarming dat de druiven geroosterd worden. Süd Tirol heeft de meeste zonuren van Italië en het kan hier in de zomer behoorlijk heet worden. Ook als persoon zoekt Markus niet het zoeklicht op. Hij hoort al jaren tot de top van Süd Tirol en is dat in bescheidenheid.

De meeste gaarden liggen zo tussen de 400-800 meter boven de zeespiegel. De opvoeding is deels op staal en deels op eiken tonneau. Hij maakt complexe en gelaagde witten wijnen, ook zijn Blauburgunder wint elk jaar aan complexiteit.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact