EDI KEBER

In het kort

Regio

Friuli

Druivenrassen

Friulano/Tai BiancoMalvasiaRibolla Gialla

Het wijnhuis van Edi Keber is gevestigd in Cormons, op korte afstand van de Sloveense grens, op een heuvel genaamd Zegla.

Het gezin heeft ongeveer drie eeuwen in dit gebied gewoond en in de loop van de tijd onder verschillende vlaggen: Oostenrijks, Italiaans, Sloveens. Tegen de stroom in produceert het bedrijf Edi Keber, een enkele wijn, Collio, de oudste wijn in het gebied en traditioneel bestaande uit de inheemse variëteiten van Friulano – de voormalige Tocai -, Ribolla Gialla en Malvasia Istriana, die worden gefermenteerd en verfijnd in de klassieke betonnen tanks.

Zegla, de heuvel waar de 12 hectare wijngaarden die eigendom zijn van het bedrijf zich bevinden, is bijzonder geschikt voor de productie van Tocai Friulano, dat als grootste component de structuur van de wijn kenmerkt.

Zelfs in de kelder worden traditionele methoden gebruikt die gericht zijn op territoriale en rassenexpressie. Het cement heeft in feite de voorkeur boven roestvrijstalen tanks tijdens het fermentatieproces en voor het rijpen van wijn. De wijnproductie bedraagt ​​ongeveer 50.000 flessen per jaar.

Bezoekadres (onze winkel)

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 118
1018PT Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 19:00
Zaterdag 10:30 – 18:00

Contact

    Menu