EDI KEBER

EDI KEBER II

In het kort

Regio

Friuli

Druivenrassen

Friulano/Tai BiancoMalvasiaRibolla Gialla

Het wijnhuis van Edi Keber is gevestigd in Cormons, op korte afstand van de Sloveense grens, op een heuvel genaamd Zegla. Het gezin heeft ongeveer drie eeuwen in dit gebied gewoond en in de loop van de tijd onder verschillende vlaggen: Oostenrijks, Italiaans, Sloveens.

Tegen de stroom in produceert het bedrijf Edi Keber slechts een enkele wijn, Collio genaamd. Dit is de oudste wijn in het gebied en bestaat uit de inheemse variëteiten van Friulano – de voormalige Tocai -, Ribolla Gialla en Malvasia Istriana, die worden gefermenteerd en opgevoed in de klassieke betonnen tanks. Alleen met deze blend is het ware terroir van Collio te vangen, zo redeneert Edi. En dat is te billijken, want deze druivenrassen hebben allen hun eigen kwaliteiten. De Friulano geeft structuur, kruidigheid, rook en fruitexpressies. Ribolla Gialla zorgt voor ziltigheid en frisse zuren. En de Malvasia geeft net dat randje verleidelijke aromatiek die je het glas in fluistert.

In de wijngaarden wordt gewerkt volgens biodynamische principes, en bij het wijn maken wordt niet gefilterd en geen sulfiet toegevoegd.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact