CARLONE DAVIDE

DAVIDE CARLONE

In het kort

Regio

Piemonte

Druivenrassen

CroatinaNebbioloVespolina

Davide Carlone is een wijnmaker uit het kleine Boca gebied in het noorden van Piemonte. Samen met zijn familie heeft hij dit gebied gered en de liefde voor deze regio zit diep bij hem. Hij heeft veel oudere wijngaarden gered en werkt met lokale klonen van Nebbiolo, Croatina en Vespolina. Davide werkt samen met Cristiano Garella om de wijnen meer verfijning en expressie te geven, en om ze stabieler te maken. Hij maakt wijn zonder enige toevoegingen en gebruikt spontane fermentaties. Zijn wijnen zijn vlezige, volle en rijke wijnen die helemaal in het nu staan.

De wijnmakerij van Davide Carlone heeft een sterke familietraditie die teruggaat tot de jaren 1880. Het verhaal van Davide is dat van een passie die al drie eeuwen leeft: de liefde voor het land. Deze passie wordt nog steeds intact gehouden dankzij de vastberadenheid en toewijding van Davide. Hij maakt wijn op een natuurlijke manier door de natuurlijke processen te ondersteunen en te respecteren. Hierdoor kan hij een ambachtelijk product produceren dat het karakter van het land dat het heeft geproduceerd teruggeeft aan de smaakpapillen.

De wijngaarden van Davide Carlone liggen in een gebied waar in het verleden meer dan 40.000 hectare wijngaarden waren. Maar door de industrialisatie heeft het gebied een transformatie ondergaan. De wijngaarden werden vervangen door bos. Maar de passie van een nieuwe generatie wijnmakers heeft ervoor gezorgd dat de wijnbouw in dit gebied weer tot bloei is gekomen en de wijngaarden weer terug zijn gebracht naar het land. Davide Carlone is een van die wijnmakers die deze passie en toewijding heeft.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact