CONTI ZECCA

_

In het hart van het schiereiland Salento, op een paar kilometer van de zee, vinden we het wijnhuis Conti Zecca. Het huis heeft een zeer oude oorsprong: we hebben het over vijf eeuwen geleden toen de adellijke familie van de graven Zecca uit Napels besloot te verhuizen naar Puglia, in Leverano. In 1935 begon graaf Alcibiade Zecca met het wijn maken van zijn eigen druiven.

Het is op dat moment dat de geschiedenis van het landgoed begint, dat tegenwoordig kan worden beschouwd als een van de belangrijkste in Salento: de kelder omvat vandaag 320 hectare wijngaarden waaruit rode, witte en roséwijnen worden geproduceerd, waarvan elke productiestap met veel zorg en aandacht wordt uitgevoerd.

De inheemse wijnstokken van het gebied genieten de voorkeur, zoals primitivo, negroamaro, zwarte en witte malvasia, aglianico, fiano, vermentino en enkele internationale wijnstokken zoals chardonnay en cabernet sauvignon. Het warme en zonnige klimaat van Salento zorgt voor een adequate rijping van de druiven en verrijking van de aromatische expressies.

Het doel van Conti Zecca is om het hoogste kwaliteitsniveau van gaarden druiven te bereiken, een fundamenteel element voor de productie van wijnen van hoog niveau. Door hard en nauwgezet werk is het landgoed Conti Zecca erin geslaagd om erkend te worden als een van de belangrijkste prodcenten van Salento en Puglia zelf, met zijn wijnen die worden gewaardeerd door fijnproevers uit heel Italië.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact