CIRO PICARIELLO

CIRO PICARIELLO

In het kort

Regio

Campania

Druivenrassen

Fiano

De wijngaard Ciro Picariello, gelegen in Summonte in de  provincie Avellino, beslaat een oppervlakte van 7 hectare waar vooral Fiano wordt verbouwd. Zijn grondgebied ligt volledig in een hoog heuvelgebied en reikt tot wel 700 meter hoogte.

Het wijnhuis werd in 2004 opgericht door Ciro Picariello die samen met zijn vrouw Rita en hun kinderen Emma en Bruno de wijngaarden en het hele wijnbereidingsproces voor haar rekening neemt. Allemaal gericht op het verkrijgen van druiven en wijnen van hoge kwaliteit, gemaakt met respect voor de natuur en met minimale interventie in de kelder.

In de hoge wijngaarden zorgt het relatief koele microklimaat in de zomer voor aanzienlijke temperatuurschommelingen die de druiven helpen om de aroma’s te ontwikkelen. Deze aroma’s krijgen ruggensteun door het gezonde witte fruit en de rokerige tonen van de Fiano druif en de krachtige mineraliteit die de bodem herbergt. Het resultaat is dat de wijnen van Picariello ongepolijst en eerlijk zijn, maar tegelijkertijd delicaat en complex. Het ouderingspotentieel is gigantisch en zelfs de eenvoudige instapwijnen kunnen na 15 jaar nog verbluffen.

Deze bijzondere specialisatie in Fiano heeft ertoe geleid dat Ciro in slechts een paar jaar een van de meest erkende en onbetwiste producenten van Irpinia is en zich moeiteloos kan meten met de tophuizen.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact