CIRO PICARIELLO

In het kort

Regio

Campania

Druivenrassen

Fiano

De wijngaard Ciro Picariello, gelegen in Summonte in de  provincie Avellino, beslaat een oppervlakte van 7 hectare die in  Fiano wordt verbouwd. Zijn grondgebied ligt volledig in een hoog heuvelgebied.

Het wijnhuis werd in 2004 opgericht door  Ciro Picariello die samen met zijn vrouw Rita en hun kinderen Emma en Bruno de wijngaarden en het hele wijnbereidingsproces voor haar rekening neemt. Allemaal gericht op het verkrijgen van druiven en wijnen van hoge kwaliteit.

In  Campania bezitten Ciro en Rita 4 hectare wijngaarden beplant met Fiano. Hier zorgt het gematigde en koude microklimaat in de zomer voor aanzienlijke temperatuurschommelingen die de druiven helpen om de aroma’s te fixeren. Mede dankzij de hoogte (650 meter) en de ligging van de wijngaarden in het noordoosten. Terwijl in de winter door de korte sneeuwval het gebied rijk is aan water uit de diepe valleien die van de berg afdalen.

Dit verschil in klimaat en terroir stelt Ciro en Rita in staat om Fiano in meerdere versies uit te drukken. Trouw aan het grondgebied en de traditie, cultiveert  Ciro Picariello de inheemse druiven van het gebied: eerst Fiano, gevolgd door  Greco en  Falanghina wat betreft de witte druiven;  Piedirosso,  Aglianico en Sciascinoso voor wat betreft de rode druiven. Deze loyaliteit aan het gebied heeft ertoe geleid dat Ciro in slechts een paar jaar een van de meest erkende en onbetwiste producenten van Irpinia is.

Bezoekadres (onze winkel)

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 118
1018PT Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 19:00
Zaterdag 10:30 – 18:00

Contact

    Menu