CASTELLO DI VERDUNO

In het kort

Regio

Piemonte

Druivenrassen

Nebbiolopelaverga

Castello di Verduno vertegenwoordigt de geschiedenis en traditie van de grote wijnen van de Langhe. Het kasteel werd aan het begin van de 16e eeuw gebouwd door de familie Cerrato. In 1838 vertrouwde Carlo Alberto di Savoia het beheer van het landgoed toe aan de beroemde oenoloog Paolo Francesco Staglieno, een van de eersten die in het potentieel van Nebbiolo geloofden. Een gelukkige intuïtie, die Gabriella Burlotto en Franco Bianco nog steeds in staat stelt om vandaag de dag buitengewone wijnen te produceren.

In de kelder van Barbaresco worden  Barolo,  Barbaresco,  Barbera  d’Alba,  Langhe Nebbiolo  Dolcetto en  Pelaverga gevinifieerd en worden druiven gefermenteerd in open vaten waarna het proces van rijping wordt voortgezet in eikenhouten vaten.

De wijnproductie weerspiegelt de hoge wijnkwaliteit van het gebied, de sterke band met de eeuwenoude traditie van de wijngaarden die gestructureerde, elegante wijnen bieden, rijk aan aroma’s en smaken die herinneren aan de kracht en prestigieuze voorouderlijke kenmerken.

Castello di Verduno biedt wijnen met een klassiek en elegant profiel, gemaakt volgens de oudste tradities, met lange verfijningen in grote vaten. Authentieke terroirwijnen, die het beste van de  Langhe tot uitdrukking brengen.

Bezoekadres (onze winkel)

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 118
1018PT Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 19:00
Zaterdag 10:30 – 18:00

Contact

    Menu