CANTINA DEL PINO

FRANCA VACCA

In het kort

Regio

Piemonte

Druivenrassen

BarberaNebbiolo

Cantina del Pino is een klein landgoed van zeven hectare gelegen in het Ovello-gebied van de stad Barbaresco.

Renato Vacca en zijn vader Adriano runden samen het wijnhuis. Adriano was een van de stichtende leden van de coöperatie Produttori del Barbaresco en jarenlang verkocht de familie zijn druiven aan de coöperatie. In 1997, na het afronden van de wijnbouwschool en vijf jaar werkervaring bij de coöperatie, besloten Renato en Adriano de coöperatie te verlaten en voor zichzelf op te wijn te produceren.

De naam Cantina del Pino is een eerbetoon aan de 130 jaar oude pijnboom die naast het wijnhuis staat, geplant door Domizio Cavazza, de vorige eigenaar van het landgoed. Het landgoed is al vier generaties in bezit van de familie Vacca.

De familiewijngaarden zijn gelegen rond de Ovello-heuvel, een locatie die bekend staat om zijn combinatie van koeler microklimaat en arme gronden (kalksteen met zandige aderen en een hoog calciumgehalte) die gestructureerde, leeftijdswaardige Barbaresco’s geven.

Spijtig genoeg is Renato op 14 maart 2020 op 51-jarige leeftijd overleden na een korte strijd tegen kanker. De wijngaarden van Cantina del Pino worden momenteel door de familie en zijn vrouw Franca beheerd.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact