CALAFÈ

BENITO PETRILLO

In het kort

Regio

Campania

Druivenrassen

AglianicoGreco di Tufo

Benito Petrillo had een droom: De wereld laten zien dat Greco di Tufo de mooiste wijnen geeft in Campania. Graag wilde hij de Grande Dame Fiano di Avellino van haar troon stoten. Deze droom begon in 1996 bij het aanplanten van zijn eerste wijngaarden en de overname van de oude gaard Ariavecchia. Calafé ligt op de steile heuvels  van Prata Principato Ultra, hoog in de Appenijnen, waar de vulkanische tufsteenbodem de gaarden hun bijzondere expressie geeft.

De naam Calafè is ontstaan uit een acroniem van de namen van Benito Petrillo’s kleinkinderen, namelijk Camilla, Laura en Federica.

Calafé concentreert zich vooral op de twee druivensoorten, Greco di Tufo en Aglianico. Ook in het maken van rode wijn, bepaald geen sinecure, blijkt Benito een ware meester. De vaak ondoordringbare harde Aglianico laat zich bij Benito van zijn zachte kant zien.

Benito is inmiddels de 85 gepasseerd en elk jaar dat hij wijn uitbrengt koesteren we. Hij is er inderdaad in geslaagd om te laten zien hoe waanzinnig Greco kan zijn en hoe fantastisch hij kan ouderen. We hopen dat zijn kleindochters klaar staan om het stokje over te nemen, maar zeker weten we dat allerminst.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact