CA’RUGATE

MICHELE TESSARI

Ca’ Rugate is onder de leiding van Michele Tessari uitgegroeid tot een van de belangrijkste kwaliteitsspelers binnen het Soave en Valpolicella gebied. Onvermoeibaar is hij op zoek naar verbetering en een steeds verfijnderde definitie van de wijnen uit dit gebied. Slechts enkele jaren terug voegde hij ook wijngaardbezit toe uit de Colli Lessini, een van de meest interessante gebieden voor Italiaanse spumantes. En dat zal vast niet de laatste troefkaart zijn die hij uit zijn mouw schudt.

Michele is inmiddels de derde generatie van het bedrijf wat ooit begon als een kleine producent voor Soave breide gestaagd het wijngaardbezit uit. Waren het in het begin vooral wat jongere gaarden en eigen aanplant, door de jaren heen zijn er ook oude pergola gaarden aangekocht binnen Valpolicella en die geven ook de rode wijnen nu veel meer diepte en spanning.

Met het uitbreiden van het wijngaardbezit is het domein ook flink gegroeid en geprofessionaliseerd. Er worden nu ruim een half miljoen flessen gemaakt.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact