BAMBINUTO

MARILENA AUFIERO

In het kort

Regio

Campania

Druivenrassen

Greco di Tufo

Bambinuto, een familiebedrijf gevestigd in Santa Paolina, Campania. De naam Bambinuto is afgeleid van benvenuto, de bijnaam die de familie van Marilena Aufiero kreeg toen ze in Santa Paolina arriveerden. Bambinuto staat voor gastvrijheid en een warm welkom, en dat is precies wat u zult ervaren wanneer u onze wijnen proeft.

Onze wijngaarden liggen verspreid rondom Santa Paolina, een van de acht dorpjes rondom Tufo. Tufo is dé plek voor Greco di Tufo, een zeer oud ras dat bekend staat om zijn structuur en rijpingspotentieel. Onze basiswijngaard ligt op 450 meter hoogte en bestaat uit vulkanische klei, zand en stenen. De Picoli-gaard, een cru, ligt op zo’n 600 meter boven de zeespiegel en heeft een unieke bodemstructuur. En onze recente toevoeging, de Rafilu, belooft nog meer spannende wijn.

In 1992 plantten de ouders van Marilena de eerste Greco-wijngaarden en verkochten het fruit voornamelijk aan andere producenten. In 2006 nam Marilena het domein over en besloot zelf de wijnen te gaan maken. Ze transformeerde de gaarden naar biologische wijnbouw en de wijnen ondergaan spontane vergisting met behulp van een pied de cuve. We werken zo veel mogelijk circulair en zijn biologisch gecertificeerd. Onze wijnen ondergaan ongeveer 12 maanden rijping op de lie, zonder malolactische gisting en zonder toevoegingen. Natuurwijn in optima forma.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact