AIA DEI COLOMBI

MARCELLO & GEATANO PASCALE

In het kort

Regio

Campania

Druivenrassen

Falanghina

Het piepkleine domein Aia dei Colombi is gevestigd in Guarda Sanframondi in het noorden van Campania in de provincie Sannio. Het stadje is een beetje vergane glorie en heeft betere tijden gekend. Het dorpje domineert de Tessina Vallei. Er wordt al eeuwen wijn gemaakt in dit gebied. Het gebied staat bekend als een van de beste plekken voor wijnen gemaakt van de Falanghinadruif. 

In 2002 besloten de broers Pascale de druiven van hun wijngaarden niet langer aan de coöperatie te verkopen zoals hun vader altijd had gedaan maar om de wijnen zelf te gaan maken. Marcello doet de wijngaarden en Geatano is verantwoordelijk voor de kelder.

Het is een klein bedrijf dat wijnen maakt van Aglianico en Falanghina, alles wordt in de kleine Cantina met de hand gedaan. Zo zijn nog niet biologisch gecertificeerd maar bewerken wel al op deze wijze hun gaarden. De Vignasuprema is een Cru van 100% Falanghina, aangeplant in 1994 op zo’n 250 meter boven de zeespiegel, de bodem bestaat uit kei en kalk. De opbrengsten zijn laag en dat geeft de wijn veel structuur en vulling.

Bezoek- en winkeladres

Enoteca Sprezzatura
Czaar Peterstraat 91
1018PD Amsterdam

Open

Maandag t/m vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 17:00

Contact