Over ons

Verkerk Wijnimport

Verkerk Wijnimport is gespecialiseerd in Italië. Daar halen we zuivere, karakteristieke wijnen vandaan. Spannende wijn waar mensen dorst van krijgen. Wijn die het goed doet aan tafel bij het eten.

We importeren direct. Er is ons veel aan gelegen om zo min mogelijk schakels tussen wijngaard en wijnglas te zien. We houden van getalenteerde boeren en boerinnen die zuiver en schoon werken.

Zo kunnen we ervoor zorgen dat de je kwaliteit schenkt.  Verkerk zoekt niet in de proefnotities van Amerikaanse advocaten naar wijn met veel punten, maar naar onbekende producenten die in de toekomst de toon zullen zetten.

Mattijs Koornneef

In 2008 stapte Mattijs van de keuken over naar de wijnimport. In de 14 jaar daarvoor stond hij als chef-kok in verschillende restaurants. In zijn tijd als chef-kok volgde hij ook de Vinologen Academie, toen nog de enige wijnopleiding in Nederland. Mattijs vond het belangrijk dat je als kok over een gedegen wijnkennis diende te beschikken om zo de beste combinaties te kunnen maken. Als importeur vind Mattijs dit nog steeds belangrijk, maar nu dus vanuit de wijn naar eten toe in plaats van visa versa.

Italië

Het laatste restaurant waar Mattijs als chef-kok heeft gewerkt is Toscanini in Amsterdam. Samen met sommelier en goede vriend Gijs Thio waren zij beiden verantwoordelijk voor de wijnkaart. Het combineren van een chefsfunctie en de voorkant was moeilijk dus toen we de kans kregen om Verkerk Wijnimport over te nemen sprongen we daar in. Nu al die jaren later leer en ontdek ik nog elke keer nieuwe spannende wijnen en druivenrassen uit het jonge en dynamische wijnland Italië kennen. De zoektocht eindige nooit en de diversiteit lijkt alleen maar toe te nemen.

Wat we doen

Mattijs en zijn team leveren hun wijnen met trots aan gerenommeerde restaurants in Amsterdam en de rest van Nederland. Zij staan altijd aan de frontlinie: op zoek naar nieuwe wijnmakers, wijnen en druivenrassen en zijn constant bezig met het uitbreiden van onze portefeuille om te laten zien hoe ontzettend veelzijdig Italië als wijnland is.

Menu