Over ons

Verkerk Wijnimport

Verkerk Wijnimport is gespecialiseerd in Italië. Daar halen we zuivere, karakteristieke wijnen vandaan. Spannende wijn waar mensen dorst van krijgen. Wijn die het goed doet aan tafel bij het eten.

We importeren direct. Er is ons veel aan gelegen om zo min mogelijk schakels tussen wijngaard en wijnglas te zien. We houden van getalenteerde boeren en boerinnen die zuiver en schoon werken.

Zo kunnen we ervoor zorgen dat de je kwaliteit schenkt.  Verkerk zoekt niet in de proefnotities van Amerikaanse advocaten naar wijn met veel punten, maar naar onbekende producenten die in de toekomst de toon zullen zetten.

Mattijs Koornneef

In 2008 stapte ik van de keuken over naar de wijnimport. In de 14 jaar daarvoor stond ik als chef-kok in verschillende restaurants. Ik vond het belangrijk dat je als kok over een gedegen wijnkennis diende te beschikken om zo de beste combinaties tussen mijn gerechten en de wijnen te kunnen maken en te begrijpen waar de voorkant mee bezig is. Dus volgde ik de Vinologen Academie, toen nog de enige wijnopleiding in Nederland. Als importeur denk ik nog altijd in combinaties, niet alleen vanuit de wijn naar eten toe maar ook visa versa.

Italië

Het laatste restaurant waar ik als chef-kok heeft werkte is Toscanini in Amsterdam. Samen met de sommelier en mijn goede vriend Gijs Thio, mijn latere compagnon waren we samen verantwoordelijk voor de wijnkaart. Het combineren van een chefsfunctie en de voorkant was moeilijk dus toen we de kans kregen om Verkerk Wijnimport over te nemen sprongen we daar in. Nu al die jaren later leer en ontdek ik nog elke keer nieuwe spannende wijnen en druivenrassen uit het jonge en dynamische wijnland Italië kennen. De zoektocht eindigt nooit en de diversiteit lijkt alleen maar toe te nemen.

Wat we doen

Onze zoektocht naar spannende expressieve en gastronomische wijnen staat aan de basis. We leveren onze wijnen met trots aan gerenommeerde restaurants in Amsterdam en de rest van Nederland. We voelen ons een deel van het team en zoeken graag samen met de sommelier, maitre of eigenaar naar de beste wijn voor elke zaak.

Wij staan altijd aan de frontlinie: op zoek naar nieuwe wijnmakers, wijnen en druivenrassen. We zijn constant bezig met het uitbreiden van onze portefeuille om te laten zien hoe ontzettend veelzijdig Italië als wijnland is en jullie de beste wijnen aan te bieden. Van de grote namen tot onbekende parels.