Over ons

Wat we doen

Verkerk Wijnimport is gespecialiseerd in Italië. Daar halen we zuivere, karakteristieke wijnen vandaan. Spannende wijn waar u dorst van zult krijgen. Wijn die het goed doet aan tafel bij het eten.

We importeren direct. Er is ons veel aan gelegen om zo min mogelijk schakels tussen de wijngaard en uw glas te zien. We houden van getalenteerde boeren en boerinnen die zuiver en schoon werken.

Zo kunnen we er voor zorgen dat u kwaliteit voor de beste prijs krijgt. Verkerk zoekt niet in de proefnotities van Amerikaanse advocaten naar wijn met veel punten, maar naar onbekende producenten die in de toekomst de toon zullen zetten.

Wie we zijn

Mattijs Koornneef:

In 2008 stapte ik van de keuken over naar de wijnimport. in de 14 jaar daarvoor stond ik als chef kok in verschillende keukens. In mijn tijd als chef kok volgde ik ook de Vinologen Academie, toen nog de enige wijnopleiding in Nederland. Ik vond het belangrijk dat je als kok over een gedegen wijnkennis diende te beschikken om zo de beste combinaties te kunnen maken. Als importeur vind ik dit nog steeds belangrijk, maar nu dus vanuit de wijn naar eten toe in plaats van visa versa.

Italië

Het laatste restaurant waar ik chef kok was was Toscanini in Amsterdam. Samen met de sommelier en goede vriend Gijs Thio was ik ook verantwoordelijk voor de wijnkaart. Het combineren van een chefsfunctie en de voorkant was moeilijk dus toen we de kans kregen om Verkerk Wijnimport over te nemen sprongen we daar in. Nu al die jaren later leer en ontdek ik nog elke keer nieuwe spannende wijnen en druivenrassen uit het jonge en dynamische wijnland Italië kennen. De zoektocht eindige nooit en de diversiteit lijkt alleen maar toe te nemen.

Ik neem je graag mee op deze opwindende reis die ik maak door Italië. We leveren onze wijnen met trots aan gerenommeerde restaurants in Amsterdam en de rest van Nederland. We staan altijd aan de frontlinie: op zoek naar nieuwe wijnmakers, wijnen en druivenrassen en zijn constant bezig met het uitbreiden van onze portefeuille om te laten zien hoe ontzettend veelzijdig Italië als wijnland is.

Menu