Pacherhof is terug met nieuwe vintages

Goed nieuws, de pallets zijn gelost!

Deze week staat voor de rentree van misschien wel het mooiste wijnhuis uit Sud-Tirol. Pacherhof staat weer met een gave opstelling aan nieuwe jaargangen bij ons op de plank.

In februari van dit jaar bezochten we het wijnhuis van Andreas en Katharina in Vahrn. In een periode waarin de wijnen nog niet gebotteld waren, proefden we hier de nieuwste jaargangen rechtstreeks van de foeder.

In begin mei deden we dit dunnetjes over. Tijdens al het wijngeweld op de Vinitaly maken we altijd een ronde langs huidige producenten. Pacherhof is hierin geen uitzondering. In Verona kregen we glazen voorgeschoteld van de Sylvaner, Gruner Veltliner, Kerner en Riesling oogst van 2021.

De typische frisse Sud-Tirolaanse tonen en elegante expressies zoals je die kent van Pacherhof proefden we ook nu terug in deze laatste vintages.

Nog geen maand na dit laatste proefmoment, hebben we de wijnen in huis.

Andreas Huber

Andreas is een stille ingetogen jongen. Hij laat zijn wijnen liever voor zich spreken. En dat doen ze. Zijn wijnen zijn glashelder van smaak en bezitten grote finesse en elegantie. Pacherhof zit aan het einde van het Eisacktal, vlakbij de Oostenrijkse grens. Andreas laat zich dan ook inspireren door de witte wijnen uit Oostenrijk. Door de jaren heen heeft hij zijn eigen weg gevonden. Hij maakt grootse witte wijnen die enerzijds rijk en gevuld zijn, maar anderzijds heerlijk fris, rins en mineraal.
Mis de hardlopers van Pacherhof niet en plaats je bestelling via de blauwe button.

Proeven? Stuur Jim via onderstaande optielijst een berichtje

Edi Keber Collio Bianco 2020
Wijnreis Noord-Italië Tenuta Pederzana