Wat we doen:

Verkerk Wijnimport is gespecialiseerd in Italiƫ. Daar halen we zuivere, karakteristieke wijnen vandaan. Spannende wijn waar u dorst van zult krijgen. Wijn die het goed doet aan tafel bij het eten.

We importeren direct. Er is ons veel aan gelegen om zo min mogelijk schakels tussen de wijngaard en uw glas te zien. We houden van getalenteerde boeren en boerinnen die zuiver en schoon werken.

Zo kunnen we er voor zorgen dat u kwaliteit voor de beste prijs krijgt. Verkerk zoekt niet in de proefnotities van Amerikaanse advocaten naar wijn met veel punten, maar naar onbekende producenten die in de toekomst de toon zullen zetten.

 

Wie we zijn:

Mattijs Koornneef:

Ik ben jarenlang chef kok geweest in een aantal kleine gastronomische restaurants in Amsterdam. Mijn liefde voor wijn begon in restaurant Sot l’y laisse in Utrecht, waar de chef kok ook vinoloog was. Ik was onder de indruk van zijn bijzondere wijnkelder die centraal stond in het restaurant. Hij kookte op maat bij de flessen die de gasten uitzochten. Dit inspireerde mij om ook de vinologen academie te doorlopen. Die heeft mij in sneltrein vaart veel kennis bijgebracht over wijn en gaf me de mogelijkheid om wijnen in hun perspectief te plaatsen. Ik heb mij daarna in mijn restaurants altijd intensief bezig gehouden met de wijnkaarten en de wijn-spijs combinaties. Bij mijn laatste baan als chef kok bij Toscanini waar ik intensief samenwerkte met sommelier Gijs Thio is de keuze voor Italiaanse wijnen eigenlijk natuurlijk gegroeid. De veelzijdigheid van het aanbod in ItaliĆ« is zo groot dat als je dat goed wilt beheersen is er geen plaats voor een ander land daarnaast.

 

 

Reacties zijn gesloten.