« Blog

11 juni: Toscane versus Bourgogne

Maandag 11 juni organiseren we voor de tweede keer in samenwerking met Chris Janselijn de proeverij Toscane versus Bourgogne. Vorig jaar was het een groot succes. We trapten toen af met een Verticaal proeverij van 10 jaargangen Le Pergole Torte. Buiten Italië nog nooit vertoond. Ook deze keer organiseren we weer meerdere master classes. We trappen af met een proeverij voor de NGS waar we blind Sangiovese en Pino Noir naast elkaar zetten. Dat lijkt makkelijker uit elkaar te houden dan het daadwerkelijk is. Inschrijvingen lopen via de NGS.

Michele Braganti van Monteraponi komt naar Amsterdam om 10 jaargangen van zijn Chianti Classico “Il Campitello” te presenteren. Dit is waarschijnlijk de eerste keer dat dit überhaupt gedaan wordt. Deze proeverij is op uitnodiging. Je kunt wel je aanmelden voor de reservelijst. Soms vallen er toch op het laatst wat plekken vrij.

Loredana Tanganelli van het piepkleine domein Scopetone uit Montalcino zal er ook zijn om verschillende jaargangen van haar wijnen te laten proeven. Daarnaast zet ik mijn hele Toscane portefeuille open. Dus van Vin Ruspo tot Brunello staat er voor jullie om te proeven. Chris Janselijn zet ook weer een veertigtal Bourgognes open uit zijn waanzinnige assortiment. En organiseert ook een speciale Master Class. En niet te missen proeverij dus.

Toscane versus Bourgogne 12.00-18.00
Hotel V – De Lobby Fizeaustraat
Fizeaustraat 1, Amsterdam

Inschrijven wordt op prijs gesteld:
http://bit.ly/2018toscanebourgogne