« Blog

29/5 Toscane & Bourgogne | Verkerk Wijnimport & Janselijn Wijnen

Wijnimporteurs Verkerk Wijnimport en Janselijn Wijnen presenteren op maandag 29 mei het mooiste uit de wijnregio’s Toscane en Bourgogne. Tijdens deze proeverij zijn drie wijnmakers aanwezig uit Toscane en vindt voor het eerst een verticale proeverij van de Super Tuscan ‘Le Pergole Torte’ in Nederland plaats. Uit Bourgogne maken wijnen hun debuut uit het top jaar 2015 en is er een blindproeverij van Premier Cru’s uit de gemeentes Nuits-Saint-Georges en Vosne-Romanée.

De proeverij zal plaatsvinden tussen 12:00 en 18:00 bij Restaurant The Lobby ‘Fizeaustraat’ van Hotel V en wordt voorafgegaan door een unieke Masterclass en blindproeverij. Wijnmaker Martino Manetti van Montevertine uit Chianti zal zelf aanwezig zijn om verschillende jaargangen ‘Le Pergole Torte’ te laten proeven. Zijn vader Sergio Manetti was een van de eersten eind jaren ’70 die brak met de tradities om een wijn te maken die later bekend zou staan als Super Tuscan. Dit onderdeel is op uitnodiging.

Om 15:00 kan deelgenomen worden aan een blindproeverij met wijnen van Méo-Camuzet, Hudelot-Noëllat, Cecile Tremblay, Georges Noëllat en Emmanuel Rouget. De producenten bezitten akkers in zowel Vosne-Romanée Premier Cru en Nuits-Saint-Georges Premier Cru. De verschillen tussen de wijnen uit Vosne-Romanée en de Premier Cru’s uit het noordelijke deel van Nuits-Saint-Georges zijn verrassend klein en interessant om naast elkaar te proeven. Voor deze blindproeverij is een select aantal plaatsen beschikbaar, u kunt zich hiervoor aanmelden bij Janselijn.

Voor de proeverij zijn de wijnmakers van Mastrojanni (Montalcino), Poderi Boscarelli (Montepulciano) en Montevertine (Radda – Chianti) zijn aanwezig. Uit Bourgogne is wijn uit 2015 van Domaine Duroché (Gevrey-Chambertin), Domaine Hudelot-Noëllat (Vougeot) en Eleni et Edouard Vocoret (Chablis) te proeven naast andere fraaie Bourgognes.

Inschrijven voor de proeverij kan via deze link: http://bit.ly/toscanebourgogneproeverij

Door middel van deze proeverij willen we de kwaliteiten en eigenschappen tonen van de edele druivenrassen Pinot Noir en Sangiovese. Uit de herkomstgebieden, Bourgogne en Toscane, zijn wereldberoemde huizen en wijnen afkomstig. Overeenkomsten in de selectie uit deze regio’s van Janselijn en Verkerk zijn wijnen met fruit expressie, ze hebben een vergelijkbaar mondgevoel en zijn aan elkaar gewaagd.

Beide importeurs kunnen zich specialist noemen en hebben gemeen met terroir gedreven wijnmakers te werken. Janselijn wijnen heeft zich in de laatste 13 jaar toegelegd op Bourgogne en heeft naast beroemde domaines uit deze regio ook bijzondere wijnmakers uit Champagne en Loire aan zich weten te binden. Verkerk Wijnimport importeert al 27 jaar spannende en zuivere wijnen van bevlogen wijnmakers. In het assortiment zitten wijnen uit heel Italië maar de nadruk ligt vooral op de regio’s Toscane, Piemonte en Campania.

Inschrijven voor de Toscane en Bourgogne Proeverij kan via deze link http://bit.ly/toscanebourgogneproeverij

  • Martino Manetti | Montevertine
  • Rada Linke | Mastrojanni
  • Luca de Ferrari | Podere Boscarelli

Voorafgaand zal er een verticale proeverij Montevertine ‘Le Pergole Torte’ onder leiding van wijnmaker Martino Manetti plaatsvinden. Dit onderdeel van de proeverij is op uitnodiging.

Inschrijven voor de Toscane en Bourgogne Proeverij kan via deze link: http://bit.ly/toscanebourgogneproeverij

Toscane & Bourgogne Proeverij
Verkerk Wijnimport & Janselijn Wijnen
Locatie: The Lobby Fizeaustraat
Adres: Fizeaustraat 2
Datum: maandag 29 mei
Tijd: 12:00 – 18:00