« Blog

Lenteproeverij 15/5 | Verkerk Wijnimport & Au Paradis Wijnkoperij

Op maandag 15 mei vindt de Lenteproeverij van Verkerk Wijnimport en Au Paradis plaats bij restaurant Kaagman & Kortekaas in Amsterdam. Aansluitend aan deze proeverij wordt er een 5-gangen diner geserveerd waarbij chef’s van verschillende restaurants uit Rotterdam en Amsterdam elk een gang zullen verzorgen.

Proeverij
Beide wijnimporteurs leggen zich toe op het selecteren van wijnen op basis van zuiverheid, structuur en een duidelijke herkomst. Wijnen die ‘terroir’ uitdrukken; wijnen met een duidelijke expressie van waar ze vandaan komen en van welk druivenras ze gemaakt zijn. Het talent van de wijnmaker om deze dingen het beste tot uitdrukking te brengen, is van onschatbare waarde. Au Paradis is gespecialiseerd in wijnen uit Frankrijk en Verkerk importeert al 27 jaar wijn uit Italië. Tijdens de proeverij zijn wijnmakers uit Elzas, Loire, Veneto en Südtirol/Alto Adige aanwezig en zijn er nieuwe wijnen te proeven uit deze regio’s die exclusief te krijgen zijn bij de wijnimporteurs.

Wijnmakers Italië
Gumphof – Markus Prackwieser, Südtirol/Alto Adige
Katharina Huber – Pacherhof, Südtirol/Alto Adige
Valentina Cubi (Valpolicella), Veneto

Wijnmakers Frankrijk
Domaine Jean-Marc Bernhard, Elzas
Domaine Jean Teiller, Menetou-Salon

Verder zijn er ook Franse wijnen te proeven uit Pommard, Meursault, Auxey-Duresses, Beaune, Nuits-Saint-Georges, Mercurey, Volnay en Ladoix. Naast dit alles ook nog een mooie nieuwe vondst uit Pouilly-Fuissé. Wat Italië betreft blijven we in de noordelijke regionen en komen naast Veneto en Südtirol/Alto Adige ook wijnen uit Friuli en Piemonte aan bod. Aanwezig zijn ook wijnen van Eisacktaller Kellerei, de nieuwste aanwinst van Verkerk uit Südtirol/Alto Adige. Een coöperatie die nog niet te verkrijgbaar is in in Nederland.

Inschrijven voor de proeverij kan via deze link: http://bit.ly/lenteproeverij

Diner
Aansluitend op de proeverij vindt er een diner plaats bij Kaagman & Kortekaas, waarvan de 5-gangen zullen worden bereidt door de chefs van verschillende restaurants uit Rotterdam en Amsterdam. De kosten voor dit diner zijn €59,50, exclusief de bijpassende wijnen. Het diner kan ook los van de proeverij worden bijgewoond.

Milan Gataric – Restaurant Lux, Rotterdam
Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk – Guts & Glory en Breda
Iwan Driessen – Rotisserie Rijsel
Giel Kaagman – Onze gastheer van Kaagman en Kortekaas
Luuk Langedijk en Eef Bolado van der Meij – Restaurant As

Proeverij + Chef’s Diner
Verkerk Wijnimport & Au Paradis Wijnkoperij
Datum: maandag 15 mei
Tijd proeverij: 12:00 – 18:00
Tijd diner: 19:00
Locatie: Kaagman & Kortekaas
Adres: Sint Nicolaasstraat 43

Inschrijven voor de proeverij via deze link: http://bit.ly/lenteproeverij
Reserveren U kunt een tafel reserveren door te bellen naar nummer 020-233 6544 (op openingsdagen vanaf 14.00 uur) of door een e-mail te sturen naar info@kaagmanenkortekaas.nl met vermelding van de dag waarop u wenst te reserveren, gewenst tijdstip, aantal personen en uw mobiele telefoonnummer. Reservering bij voorkeur telefonisch.

**Aanmelding is uitsluitend mogelijk voor wijnprofessionals, horeca en journalistiek.**